onsdag 20 maj 2009

RÖSTA!


Jag har nu gjort det som jag hoppas majoriteten av de röstberättigade i vårt avlånga land tänker göra, nämligen röstat i EP-valet! Fram till och med den 7/6 kan man rösta till Europaparlamentet.

Det finns inga ursäkter eller bra förklaringar att inte göra det.
Jag har lyssnat på en del politiker som nästan finner ursäkter åt folk att inte utnyttja sin demokratiska rättighet, jag hör och läser en del inslag från media som vinklas så att man börjar ifrågasätta varför man skall rösta överhuvudtaget.
Tydligen var det ett inslag i Ekot i morse om att en del personer som nu kandiderar till Europaparlamentet inte röstade i förra valet.
Man ifrågasatte varför folk skulle rösta när inte ens politiker gjort det förr.

En sådan ”nyhet” kan såklart vinklas på ett helt annat sätt. Nämligen att de personer som inte röstade i förra valet nu kommit på bättre tankar, de inte bara tänker rösta, de engagerar sig och kandiderar också, vilket är fantastiskt bra.

Det demokratiska systemet måste självklart utvecklas och inte stagnera, vi kan ha medborgardialoger, lokalstyrelser, ungdomsfullmäktige etc. och vi skall självklart ha kvar vår rösträtt. Jag tror att vi ibland tar demokratin för så självklar att vi inte inser att vi enbart har den så länge som vi själva ser till att ha den kvar.
Att inte rösta är att be någon annan bestämma åt en och sådan länder finns det tillräckligt av i denna värld!

Så gör din insats för demokratin, ta dig lite tid att läsa om de olika partiernas politik och kandidaternas valprogram, informationen eller politikerna har aldrig varit så lättillgänglig.
Gå sedan och rösta!



Elisabeth Mattsson
Folkpartiet Liberalerna


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar