lördag 16 augusti 2014

FP darrar inte på manschetten i invandringsfrågan

Valrörelse är broschyrtillverkning, valstrategier och plakatuppsättning.
I Kungälvs kommun har vi idag satt upp ett antal valaffischer för Folkpartiet Liberalerna. Ett par andra partier har satt upp sina tavlor och alla har sina varierande budskap. Jag vet givetvis hur riksdagspartierna i Sverige ställer sig i de flesta frågor men det är ändå ganska roligt att se hur man formulerar sina budskap.

Alla använder sig av specialister på marknadsföring och annonsering och ibland kan man fråga sig om de som ej är politiskt aktiva hade kunnat gissa vilket parti som kommer med vilket budskap om de ej sett partiloggan på tavlan. För min del anser jag att de bästa budskapen är de som tydligt tar ställning i sakfrågor, i synnerhet sakfrågor som tycks vara känsliga i dessa tider då extremhögern visar på medvind i Sverige, i Europa.

Invandring. Ett litet, och i mitt tycke vackert, ord som skapar så starka känslor och heta debatter.
Alla partier utom ett i Sveriges riksdag är för invandring och mångfald, det måste erkännas.
Men jag vet också att det i partierna diskuteras huruvida det är lämpligt eller inte att säga det rakt ut. Eftersom extremhögern just nu ligger stadigt på ca 10 % i opinionsmätningarna tycks det som om man hellre är tyst än säger rakt ut vad man tycker, eftersom ett tydligt ställningstagande skulle kunna knuffa fler röster åt det invandrarfientliga hållet.

För oss liberaler är det faktiskt precis tvärtom. När motsatsen till liberalismen går framåt behövs den tydliga liberala rösten mer än någonsin och i områden där liberaler är starka är högerextremismen svag. Därför är vi glasklara i vårt budskap om invandring. Det lyder:
"Ja till invandring. Nej till rasism." 
I stora svarta bokstäver mot en ljusblå bakgrund och en orangefärgad FP-logga med blåklint på.
FP darrar inte på manschetten i invandringsfrågan. Måtte fler partier våga vara lika klara.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar