fredag 15 augusti 2014

Vinster i välfärden ok, undvika skatt nej tack!

Åter igen kan man läsa om att företag som Attendo är mer än lovligt uppfinningsrika för att slippa betala skatt. Det är ta mig tusan skamligt och ansvarslöst att stora företag verksamma inom välfärd beter sig så. Men dessa hål i skattesystemet håller på att stängas. 
Folkpartiet står för valfrihet, kvalitet, hårda kontroller och skarpare reglering.


Denna text från FP hemsida, jag kunde inte sagt det bättre själv:).
"Vi som tror på valfrihet måste också vara de starkaste kritikerna av dåligt skötta verksamheter. Både offentliga och privata aktörer kan frestas att tumma på kvaliteten för ekonomins skull. Ett svagt ledarskap kan leda till vanvård även där det finns gott om resurser. Därför är Folkpartiet pådrivande för att kraven ska vara höga och tillsynen skarp.

Det ska finnas tydliga regler om långsiktigt ägaransvar för företag i välfärdssektorn. Om en välskött verksamhet kan göra ett vinstuttag har vi inget emot det, för om det bara är tillåtet att gå med förlust kommer inga företag att vilja finnas i dessa branscher. Men det ska finnas tydliga regler om att kvalitet alltid ska gå först. Till exempel ska inte friskolor med kvalitetsproblem få ta ut vinst.

Idéburna organisationer och sociala företag utan vinstsyfte är viktiga aktörer i välfärden och ska få goda möjligheter.

Kombinationen av marknadsekonomi och socialt ansvar är just det som är socialliberalism, även i välfärdspolitiken."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar