söndag 5 september 2010

För Kungälvs kommun

Hela vår kommun skall leva!


Kungälvs kommun är en av Västsveriges snabbast växande kommuner, många vill bo här, det är angenäma utmaningar att hantera. Vi behöver inflyttning för att må bra, samtidigt som vi skall bevara vår kommuns lantliga identitet. En kommun och ett samhälle som växer kräver långsiktigt hållbara lösningar för framtiden, vilket man som politiker måste ta ansvar för redan nu. Att påverka framtiden är att skapa goda och jämlika förutsättningar för våra barn och ungdomar, de skall vara trygga, få god utbildning och jobb.
I vår dynamiska, växande region skall företagen frodas och medborgare trivas och för detta krävs bl.a. bättre infrastruktur och mindre krångel att driva företag.

Utveckla alla kommundelar- alla bebodda områden i vår kommun skall frodas och villkoren förbättras, det gäller såväl bostäder, kollektivtrafik och cykelbanor som barn- äldreomsorg och skola.

Förverkliga husdrömmar- fler tomter till villor.

Bevara vår lantliga identitet- en kust och landområden som inbjuder till fantastiska naturupplevelser för alla, det skall vi bevara.

Ökat miljöansvar- fria kollektivresor för barn och ungdomar.

Tryggare samhälle- tidiga insatser, samarbete mellan hem, skola, socialtjänst och polis mot social oro hindrar barn att hamna i utanförskap och kriminalitet.

Lärlingsplatser- en chans för unga att få jobb, skaffa sig erfarenheter och kontakter.

Hållbar tillväxt- satsa på koldioxidfri energiproduktion och energieffektivisering.
Bygg ut kollektivtrafiken. Entreprenörskap i skolan och bättre villkor för företagare säkrar framtidens jobb.

Elisabeth Mattsson
Folkpartiet Liberalerna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar