lördag 18 september 2010

Rösta på Folkpartiet i Kungälv, vi står för stabilitet och ansvarsfull politik!

Vår kommun står inför ett vägval och en gigantisk utmaning.

Ett vägval i den mening att det är dags att bryta vår kommuns ständiga skiftande majoriteter. Den majoritet, den Allians, som suttit de senaste fyra åren har fått mer utfört med handfast och utvecklingsvänlig politik, än vad någon tidigare majoritet fått de senaste tre mandatperioderna innan oss. Det beror dels på ett generationsskifte vad gäller politiker. Då talar jag inte enbart om ålder utan om nya politiker som engagerat sig tillsammans med de som har mer erfarenhet.
Bl.a har vi byggt ut barnomsorgen mer än någonsin, med flera såväl kommunala som privata alternativ för att klara den utökade efterfrågan som vi har klarat i vår kommun till skillnad från många grannkommuner. Vi har påbörjat utbyggnaden av VA i kustzon, ett måste för att vi skall klara av att växa och för våra boende ute i kustområdet. Flera nya boendeområden och industriområden har växt fram som bidragit till att fler skattebetalare och företag etablerats, vilket är grunden för att vi skall klara vår välfärd. Kungälvs kommun och Alliansen har klarat fyra år mycket väl, trots global lågkonjunktur!

Men ni skall inte rösta på vad vi har gjort utan på vad vi kommer att göra och hur bra ni tror att vi klarar av den utmaning som det innebär att vara en växande kommun.

Vi måste växa för att må bra! Vi måste samtidigt behålla vår lantliga identitet för att människor fortsatt skall vilja flytta hit. Dessutom, och det är det viktigaste av allt, måste vi samtidigt ta ansvar för de generationer som kommer efter oss. Vi skall, när vi lämnar över vår kommun till framtidens befolkning, lämna över den välskött och välmående, både vad gäller ekonomi, miljö, skola, omsorg för såväl barn som äldre och infrastruktur.

Folkpartiet är ett parti som tar detta ansvar!

Vi kommer att se till att vi har en barnomsorg och en skola med betyget MVG i landet!
Det får vi främst genom att se till att vår personal inom barnomsorg och skola håller högsta kvalitet. Välutbildad personal som mår bra ger barn som blir sedda och får goda kunskaper. Personaltäthet inom Kungälvs barnomsorg och skolor är bra, den skall vi behålla!

Vi verkar för tillväxt i alla kommundelar med respekt för vår lantliga identitet! Alla skall ha tillgång till våra skogar och vår kust.
Utbyggnaden av cykelbanor skall påskyndas!

Vi verkar för att det skall finnas flera boendeformer, hyresrätter, bostadsrätter men också villatomter för att bygga sitt egna hus. Alla boendetomter skall inte säljas till byggjättar.

Vi verkar för att våra äldre skall känna sig trygga och inte riskerar att bli delade på när de inte klarar sig själva på ålderns höst. Har man levt ihop i större delen av sitt liv skall man få göra det.

Vi verkar för tidiga insatser mot social oro, vi pratar inte bara om det. Genom att göra analyser och punktinsatser där de behövs, hindrar vi att barn ungdomar
som finns i riskzonen, hamnar i utanförskap och kriminalitet.

Vi är ett parti som har starkt ledarskap och är väl sammansvetsade!
Vi lyssnar till väljare hela mandatperioden och inte bara två veckor innan ett val.

Så valet är ditt och välj Folkpartiet, vi kan, vill och kommer att ta ansvar för vår kommun!

Elisabeth Mattsson
Folkpartiet Liberalerna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar